Sütemények

Ischler

Keresztlányom imádott sütijét hoztam mára, de szerintem mindenki szereti. Fogadjátok Szeretettel.

Hozzávalók, a tésztához:
– 300 g liszt
– 200 g margarinischler tál
– 100 g porcukor
– 50 g darált dió
– 2 db tojássárgája
– 10 g vaníliáscukor
– csipet só

Töltelék:
– Ízlés szerinti lekvár, ami ne legyen folyós!( mi barackkal szeretjük )

Csokoládé máz :
– 250 g csokoládé
– 4 evőkanál étolaj

A lisztet, és a porcukrot, a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és gyorsan összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük pihenni, minimum 1 órára.
A lehűlt tésztát 1/2 cm.-re nyújtuk és tetszőleges méretű kerek kiszúróval kiszaggatjuk.Sorban tepsire rakjuk és 180-190 fokos sütőben megsütjük . Figyeljük, mert nagyon hamar készen van. Még sárgán vegyük ki a sütőből,mert ha megbarnul száraz lesz. Párosítsuk össze őket, és a tetőket még melegen forró baracklekvárral kenjük le.Nyomózsák, vagy kanál segítségével a másik felére kis lekvárkupacokat halmozunk, majd a lekent tetőket tegyük rá.
A csokoládét és az olajat egy tálba tesszük és gőz fölött megolvasztjuk. Az ischlereket kimártjuk a csokimázba és egy rácson hagyjuk lecsepegni. Rögtön fogyasztható, de pár óra elteltével már isteni finom 🙂
Jó étvágyat hozzá !ischler kép

Hozzászólás