Torták

Kung fu panda

Egy nagyon kedves ismerősömnek készült ez a torta, ezzel megszületett az első marcipánfigurám is. Nem mondom, hogy egyszerű volt, de nagyon szerettem ezt a tortát.A krémje pedig tejszínes gesztenye.

Hozzávalók a piskótához ( 16 szeletes ):
– 9 db tojás
– 150 g cukor
– 200 g liszt
–   10  g kakaópor

A hozzávalókból piskótát sütünk.

Hozzávalók a krémhez:
– 260 g gesztenyepüré (fagyasztott )
– 5 dl tejszín
– ízlés szerint porcukor

A gesztenyepürét kiolvasszuk és átnyomjuk gesztenyepürényomón, ha nincs ilyenünk lereszeljük, de ezt még fagyos állapotban.
A tejszínt habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a porcukrot és a gesztenyepürét.gesztenye betöltve
Töltsük a piskótába az elkészült krémet, majd tegyük a tortát a fagyasztóba, kb 20 percre.

Morzsakabátot készítünk:
morzsa kabát
– 150 g vajból
– 150 g porcukorból
– 10 g kakaóporból.

Bevonjuk vele a kifagyasztott tortát, majd rakjuk vissza még kb 10 percre.
Ezalatt az idő alatt a torta nem fagy meg, csak rádermed a vajas porcukor.
Nyújtsunk ki 500 g marcipánt, majd burkoljuk be vele a tortát, végül díszítsük.

Jó étvágyat hozzá 🙂 kung fu panda

Szeretnél egy ilyen tortát?

Ha nincs kedved elkészíteni, csak írj nyugodtan. Töltsd ki az adatlapot a kívánságaiddal és megírom neked, mit kellene tudnod arról, hogy örömet okozhass egy ilyen tortával! Aztán ha tetszik, meg ig is rendelheted! Írj bátran! Az nem kötelez semmire!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s