Sütemények

Piskóta recept

Piskóta recept:

Egy 20 cm átmérőjű torta, ami kb. 16 szeletes, a következő hozzávalókat tartalmazza

-9 tojás
-150 g cukor
– 210 g liszt

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 80% – ra felverjük , majd hozzáadjuk a cukor 10 % -át,és így verjük habbá ( ne verjük túl keményre ). Ezután a sárgáját, a maradék cukorral fehéredésig verjük fel.

A lisztet a tojássárgájához, apránként adjuk hozzá, ha túl sűrű lenne, a fehérjéből nyugodtan tegyünk bele. Amikor az összes liszt belekerült, a maradék fehérjét, nagy mozdulatokkal keverjük hozzá ( ne használjunk fém keverőt ! ).

Süthetjük tortakarikába, de nekem bevált a laponként sütött verzió : A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a kapott masszát simítsuk el kenőkéssel kör alakúvá óvatosan, kb. 1-1,5 cm re. Süssünk három egyforma lapot, majd még melegen húzzuk le a sütőpapírt róluk.

Amikor kihűltek tölthetőek.Természetesen megsüthető tortaformában is, ilyenkor a megsült piskótát vágjuk három egyforma lapra !
Sok Sikert a sütéshez. Bármilyen kérdésed lenne, bátran keress meg 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s